Results 1 to 12 of 12

Thread: Question on 1900 x 1200 Monitor

  1. #1
    Advanced Member westy's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New Market, MN. USA
    Posts
    863

    Question on 1900 x 1200 Monitor

    I just bought a Hanns G 1900 x 1200 monitor from "the egg" for a sale price of $ 239 (free shipping) and I'm impressed. It's not as good as my Asus, but worth the price I paid.

    I do have one issue though, and maybe someone can help me fix it. I can't get the screen to display the entire desktop side to side. If I want to see the right side of the screen, I have to slide the mouse all the way to the right and the desktop will move that direction. I've tried everything I can think of. My work computer has a GeForce 5200 I think. I know, not really state of the art but it gets the job done for what I do with it. The display shows 1600 x 1200, but it can't be right.

    Anyone have any suggestions? It works, and I can get around it, but would like a fix if possible

    Thanks in advance!
    "We do not inherit the Earth from our parents, we borrow it from our children."

    Asus P5Q-E LGA 775 / Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale / Artic Cooling Freezer 7 Pro / XFX HD-485X Radeon HD 4850 1GB / Corsair Dominator 4GB DDR2 1066 (PC2 8500) / Corsair CMPSU-650TX / Asus 20X DRW-2014L1T / Klipsch 4.1 / Creative Audigy 2 ZS / Too many hard drives to mention.....

  2. #2
    SG Enthusiast RaisinCain's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,707
    Get a KVM switch?

  3. #3
    Advanced Member westy's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New Market, MN. USA
    Posts
    863
    It's almost liKe the resolution isn't supported or something. I don't think a KVM switch is the fix. (A KVM switch (with KVM being an abbreviation for keyboard, video, or visual display unit, mouse) is a hardware device that allows a user to control multiple computers from a single keyboard, video monitor and mouse.)
    "We do not inherit the Earth from our parents, we borrow it from our children."

    Asus P5Q-E LGA 775 / Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale / Artic Cooling Freezer 7 Pro / XFX HD-485X Radeon HD 4850 1GB / Corsair Dominator 4GB DDR2 1066 (PC2 8500) / Corsair CMPSU-650TX / Asus 20X DRW-2014L1T / Klipsch 4.1 / Creative Audigy 2 ZS / Too many hard drives to mention.....

  4. #4
    resident plumber Mark's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    .
    Posts
    12,985
    video card drivers up to date ?

    did ya install the new monitor drivers ?

  5. #5
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,006
    And have you checked the resolution to make sure its set to 1900x1200? I don't think I've ever seen that issue.
    Last edited by YARDofSTUF; 04-02-12 at 09:06 PM.

  6. #6
    Advanced Member westy's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New Market, MN. USA
    Posts
    863
    I have the latest drivers for the card but couldn't find any for the monitor. I'll double check tomorrow. I was hoping that someone else had a 1900 x 1200 and would see the post.
    "We do not inherit the Earth from our parents, we borrow it from our children."

    Asus P5Q-E LGA 775 / Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale / Artic Cooling Freezer 7 Pro / XFX HD-485X Radeon HD 4850 1GB / Corsair Dominator 4GB DDR2 1066 (PC2 8500) / Corsair CMPSU-650TX / Asus 20X DRW-2014L1T / Klipsch 4.1 / Creative Audigy 2 ZS / Too many hard drives to mention.....

  7. #7
    Senior Member loop2kil's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Social Circle, GA
    Posts
    5,231
    Are you sure it's not 1920x1200? You certain that it's set properly under the display properties(I know it's a dumb question but have you actually looked to make sure)? I have a 1920x1200 monitor but have never heard of 1900x1200. Are you using a 3rd party utility to control the video settings?

  8. #8
    Senior Member loop2kil's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Social Circle, GA
    Posts
    5,231
    Also, are you using VGA or DVI?

  9. #9
    Advanced Member westy's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New Market, MN. USA
    Posts
    863
    It is 1920 x 1200, my mistake. I've tried both DVI and VGA. I'll post more when I get to work this morning.
    "We do not inherit the Earth from our parents, we borrow it from our children."

    Asus P5Q-E LGA 775 / Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale / Artic Cooling Freezer 7 Pro / XFX HD-485X Radeon HD 4850 1GB / Corsair Dominator 4GB DDR2 1066 (PC2 8500) / Corsair CMPSU-650TX / Asus 20X DRW-2014L1T / Klipsch 4.1 / Creative Audigy 2 ZS / Too many hard drives to mention.....

  10. #10
    Advanced Member westy's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New Market, MN. USA
    Posts
    863
    Can't seem to figure this one out... The only way I can get it to fill the screen w/o moving side to side is at 1600 x 1200 resolution.
    "We do not inherit the Earth from our parents, we borrow it from our children."

    Asus P5Q-E LGA 775 / Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale / Artic Cooling Freezer 7 Pro / XFX HD-485X Radeon HD 4850 1GB / Corsair Dominator 4GB DDR2 1066 (PC2 8500) / Corsair CMPSU-650TX / Asus 20X DRW-2014L1T / Klipsch 4.1 / Creative Audigy 2 ZS / Too many hard drives to mention.....

  11. #11
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,006
    Looking at the specs for the Geforce FX 5200 it says it supports resolutions up to 1600x1200.

    http://www.nvidia.com/page/pg_20040109440047.html

  12. #12
    Advanced Member westy's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    New Market, MN. USA
    Posts
    863
    Quote Originally Posted by YARDofSTUF View Post
    Looking at the specs for the Geforce FX 5200 it says it supports resolutions up to 1600x1200.

    http://www.nvidia.com/page/pg_20040109440047.html
    Now why didn't I check that? Thanks!~
    "We do not inherit the Earth from our parents, we borrow it from our children."

    Asus P5Q-E LGA 775 / Intel Core 2 Duo E8500 Wolfdale / Artic Cooling Freezer 7 Pro / XFX HD-485X Radeon HD 4850 1GB / Corsair Dominator 4GB DDR2 1066 (PC2 8500) / Corsair CMPSU-650TX / Asus 20X DRW-2014L1T / Klipsch 4.1 / Creative Audigy 2 ZS / Too many hard drives to mention.....

Similar Threads

  1. After 1200 days I finally did it...
    By Keg Party in forum General Discussion Board
    Replies: 4
    Last Post: 01-14-06, 12:55 PM
  2. 1200... and still counting
    By Massa in forum General Discussion Board
    Replies: 7
    Last Post: 03-29-04, 11:25 PM
  3. 1900+ @ 1.8v?
    By wip3out in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 14
    Last Post: 04-29-02, 08:29 AM
  4. XP 1700 vs Duron 1200
    By Unholy in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 7
    Last Post: 04-01-02, 05:52 AM
  5. Big MONITORS - Samsung 1200 NF
    By syncmaster in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 13
    Last Post: 09-09-01, 06:04 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •