Results 1 to 3 of 3

Thread: slow speeds - need help

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1

    Question slow speeds - need help

    Hey all -- supposed to be getting speeds of 1.5 Mbs (best I can get where I live). Consistently getting .85 or so on speedtest. DSL through Centurylink (with Scattercreek as ISP). Modem = Actiontec M1000. Running Windows XP.

    Here's the TCP Analyzer results I get:

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 2012.01.05 15:01
    IP address: 69.71.xxx.xx
    Client OS/browser: Windows XP (Firefox 8.0.1)

    TCP options string: 020405ac01010402
    MSS: 1452
    MTU: 1492
    TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 0 bits
    Unscaled RWIN : 65535
    Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
    BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 111
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

    I'd appreciate any help. Not much of a tech guy, so go easy on me....

  2. #2
    SG Enthusiast Rollingstone's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    HoChiMinh, Vietnam
    Posts
    3,163
    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU - 1492
    TTL - 64
    Checksum Offloading : enabled 0
    Windows Scaling - check
    TCP Receive Window - 63888
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings :

    --- Internet Explorer Optimization---
    Max Connections per Server : 10
    Max Connections per 1.0 Server : 10

    --- Host Resolution Priority ---
    LocalPriority : 5
    Host Priority : 6
    DNSPriority : 7
    NetbtPriority : 8

    --- LAN Tweaks ---
    Lan Browsing speedup : optimized
    LAN Request Buffer Size : 32768

    --- Dynamic Port Allocation ---
    MaxUserPor : 65535
    TcpTimedWaitDelay : 30

    --- Type/Quality of Service ---
    QoS: NonBestEffortLimit : 0
    ToS: DisableUserTOSSetting : 0
    ToS: DefaultTOSValue : 0

    --- DNS Error Caching ---
    NegativeCacheTime : 0
    NetFailureCacheTime : 0
    NegativeSOACache Time : 0

    --- Gaming Tweak - Disable Nagle's algorithm ---
    TcpAckFrequency : Enabled 1
    TCPNoDelay : Enabled 1
    TcpDelackticks : default n/a

    Then "Apply Changes" & Reboot
    After that, post your new TCP Analyzer !
    Firefox Extreme Speed Edition

    What makes you: "...waking up in the morning so excited about & wanna FLY out of the door ?"

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    20
    I nedd HELP... i habe a 64mb Cableline, and from my prov it iz all ok , i saw it myself...
    but on my comp i get about 20mb max...i tested on speednet on dif servers same thing...
    these are my settings
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 2012.01.19 04:38
    IP address: 95.223.xx.xx
    Client OS/browser: Windows XP (Firefox 9.0.1)

    TCP options string: 020405ac010303020101080a000000000000000001010402
    MSS: 1452
    MTU: 1492
    TCP Window: 255552 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 2 bits (2^2=4)
    Unscaled RWIN : 63888
    Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
    BDP limit (200ms): 10222kbps (1278KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 4089kbps (511KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 114
    Timestamps: ON
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000011 (3)
    Precedence: 000 (routine)
    Delay: 0 (normal delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 1 (low cost)
    Check bit: 1 (incorrect)
    DSCP (DiffServ): CS0 000000 (0) - class 0, default traffic (RFC 2474)
    --------------------------------------------------------------------
    i tried normally Tuneup and every time its all fine...but yet i used the TCP IP Optimizer from here, and yetonly shi. .. happens.
    So i HOPE some1 could help me pls..FAST !!
    and should i use the pppoe think on the optimizer???
    PLS save me !!!!!!

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 10-18-08, 10:46 PM
  2. Slow Speeds MAC?
    By mR CuBe in forum US Broadband Providers
    Replies: 0
    Last Post: 03-22-08, 07:15 PM
  3. Slow dsl speeds
    By jasonvonprick in forum General Broadband Forum
    Replies: 6
    Last Post: 11-07-07, 10:21 AM
  4. Fast page loading speeds but slow downloading speeds
    By Mitch G in forum General Broadband Forum
    Replies: 17
    Last Post: 12-06-03, 12:41 AM
  5. Bad connection speeds and slow shared internet speeds
    By dragon_gummy@hotmail.com in forum Networking Forum
    Replies: 0
    Last Post: 11-01-00, 10:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •