Results 1 to 7 of 7

Thread: TCP/IP Optimizer conflicts with Battlefield: Bad Company 2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    2

    TCP/IP Optimizer conflicts with Battlefield: Bad Company 2

    After running the newest version of this program I receive the "Failed to connect to EA Online" error in Battlefield: Bad Company 2 through Steam. I'm not sure what setting does this but I'm positive it's TCP/IP Optimizer because I've tested several times. The only way I've found a way out of it is through System Restore, because restoring backed up settings through the program did not fix it.

  2. #2
    Administrator Philip's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Jacksonville, Florida, United States
    Posts
    8,289
    Blog Entries
    6
    What settings did you use in the Optimizer, the optimal, or some custom settings ?
    What OS ?
    All changes that it makes are clearly documented in the review screen (after you click on the "Apply" button).

  3. #3
    SG Enthusiast RaisinCain's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,699
    Quote Originally Posted by JakeLunn View Post
    After running the newest version of this program I receive the "Failed to connect to EA Online" error in Battlefield: Bad Company 2 through Steam. I'm not sure what setting does this but I'm positive it's TCP/IP Optimizer because I've tested several times. The only way I've found a way out of it is through System Restore, because restoring backed up settings through the program did not fix it.
    Don't run the "Optimizer"? I've been witness to this program screwing up more than it has helped. No offense to the SG programmer, but most systems come with Win 7 anyways, and it does not need tweaking. Unless you are dealing with 2000 or XP, I would not even bother.

  4. #4
    Administrator Philip's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Jacksonville, Florida, United States
    Posts
    8,289
    Blog Entries
    6
    It has helped many people as well... There is just no single best setting that works for all environments.

  5. #5
    SG Enthusiast RaisinCain's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,699
    Quote Originally Posted by Philip View Post
    It has helped many people as well... There is just no single best setting that works for all environments.
    \
    I agree but I believe the program has maybe seen its last days. Why keep pushing a program that has no relevance? Don't get me wrong, but, I only use/recommend the program for my 200/XP users.

  6. #6
    Administrator Philip's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Jacksonville, Florida, United States
    Posts
    8,289
    Blog Entries
    6
    You are right in that it has less effect on Windows Vista/7, simply because they're better optimized for broadband out of the box, and do not allow for setting RWIN values directly.
    Still, there are a number of other tweaks implemented by the program that have real/measurable effects.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    Disable ecn capability.

Similar Threads

  1. Battlefield Bad Company 2 Trailer
    By JawZ in forum Gaming
    Replies: 16
    Last Post: 03-05-10, 02:04 PM
  2. IRQ Conflicts
    By ColdFusion in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 1
    Last Post: 08-15-09, 07:29 AM
  3. Battlefield:Bad Company
    By ace in forum Console Gaming
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-07, 01:08 AM
  4. Help with IRC/Q conflicts
    By gertvanjoe in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 3
    Last Post: 04-10-02, 03:54 PM
  5. Micro Vision cable company, who is this company?
    By kgoerbig in forum General Broadband Forum
    Replies: 1
    Last Post: 05-13-01, 03:33 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •