Results 1 to 4 of 4

Thread: Need to reboot router to connect to the net always

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    36

    Need to reboot router to connect to the net always

    I'm having a problem connecting to the net always. Randomly says limited or no connectivity if my computer is turned on and I notice that I have no default gateway. I have to unplugged and plugged in again the router in order for me to get a default gateway and connect to the net.

    One solution I've tried work for one day when I set my IP address, subnet mask and default gateway manually but the next day I wasn't able to connect again. I had to go and ask the permission of my landlord to unplugged and plugged the router back and it's really annoying already so I need to find a better solution. After unplugging and plugging back the router I was able to connect then and maybe after turning off this pc then turning it back on I'm gonna lose my net again.

    Router Linksys: WRT120N
    ISP: PLDT MY DSL
    Last edited by crozbone12; 12-07-10 at 01:25 AM.

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    36
    anyone? :|

  3. #3
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,418
    Have you tried any of my tips in my stickied "Wireless Network Tips" thread atop this forum?
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    36
    Yes sir I already had a look on the wireless networking tips you posted and tried some of them like changing the channel but it didn't work.. I still get disconnected suddenly then I can't connect already "limited or no connectivity". I tried to look at the settings but everything was fine except for the fact that our landlord's pc where the modem and router is connected always say that there is an IP ADDRESS conflict. I'm not sure if it's the reason why I get disconnected and cannot connect again.


    when using ipconfig /renew in the CMD it says can't contact DHCP server even if the router and modem is up and my landlord is even using the net on the pc where router and modem is connected.

    Im running the WIN XP SP3 (first Drive)-WIN 7 (Second Drive)
    Last edited by crozbone12; 12-09-10 at 03:05 AM.

Similar Threads

  1. Wireless speed normal only a few minutes after router reboot...?
    By shualiko in forum Wireless Networking
    Replies: 9
    Last Post: 10-19-10, 10:08 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 06-09-07, 10:40 PM
  3. Router Reboot
    By pmasley in forum General Broadband Forum
    Replies: 8
    Last Post: 05-10-06, 10:33 PM
  4. random disconnects with DSL, only after a reboot can i connect again?
    By loosbrew in forum General Broadband Forum
    Replies: 6
    Last Post: 09-28-01, 09:52 AM
  5. random disconnects with DSL, only after a reboot can i connect again?
    By loosbrew in forum General Discussion Board
    Replies: 1
    Last Post: 09-27-01, 01:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •