Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: siemens gigaset se565 [2mb]

  1. #1

    siemens gigaset se565 [2mb] -windows vista ultimate-

    this is xp

    « SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
    Tested on: 12.11.2008 00:26
    IP address: 203.177.xx.xxx

    TCP options string: 020405ac0103030101010402
    MSS: 1452
    MTU: 1492
    TCP Window: 128480 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 1 bits (2^1=2)
    Unscaled RWIN : 64240
    Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
    BDP limit (200ms): 5139kbps (642KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 2056kbps (257KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 41
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop precedence (RFC 2597).


    ISP globelines....are my settings okay? or do i need to change something?
    Last edited by llj143; 12-15-08 at 09:26 PM.

  2. #2
    SG Enthusiast Rollingstone's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    HoChiMinh, Vietnam
    Posts
    3,163
    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU - 1492
    TTL - 64
    TCP Receive Window - 127776
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Windows Scaling - check
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 10
    LocalPriority - 5
    Host Priority - 6
    DNSPriority - 7
    NetbtPriority - 8
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 80
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    Firefox Extreme Speed Edition

    What makes you: "...waking up in the morning so excited about & wanna FLY out of the door ?"

  3. #3
    this is xp

    « SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
    Tested on: 12.11.2008 07:36
    IP address: 222.127.xx.xx

    TCP options string: 020405ac0103030101010402
    MSS: 1452
    MTU: 1492
    TCP Window: 127776 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 1 bits (2^1=2)
    Unscaled RWIN : 63888
    Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
    BDP limit (200ms): 5111kbps (639KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 2044kbps (256KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 41
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop precedence (RFC 2597).

    is this okay?
    Last edited by llj143; 12-15-08 at 09:26 PM.

  4. #4
    SG Enthusiast Rollingstone's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    HoChiMinh, Vietnam
    Posts
    3,163
    [quote]MTU: 1492
    TCP Window: 127776 (multiple of MSS)

    The TCP Settings are correct !
    Firefox Extreme Speed Edition

    What makes you: "...waking up in the morning so excited about & wanna FLY out of the door ?"

  5. #5
    thanks.. now i upgraded to windows vista ultimate and analyze again and here's my result

    « SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
    Tested on: 12.15.2008 21:20
    IP address: 203.177.xxx.xxx

    TCP options string: 020405ac0103030201010402
    MSS: 1452
    MTU: 1492
    TCP Window: 66792 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 2 bits (2^2=4)
    Unscaled RWIN : 16698
    Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
    BDP limit (200ms): 2672kbps (334KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1069kbps (134KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 103
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)
    Tracing route to www.yahoo-ht3.akadns.net [209.131.36.158]

    over a maximum of 30 hops:



    1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.254.254

    2 34 ms 33 ms 33 ms 203.177.250.1

    3 33 ms 33 ms 33 ms 222.127.228.57

    4 51 ms 51 ms 51 ms 124.6.148.229

    5 79 ms 79 ms 78 ms so-1-2-0.gw4.mnl1.asianetcom.net [203.192.188.13]

    6 120 ms 130 ms 129 ms po1-0-0.cr1.nrt1.asianetcom.net [202.147.24.214]

    7 240 ms 240 ms 240 ms po7-0-0.gw1.sjc1.asianetcom.net [202.147.0.34]

    8 228 ms 229 ms 232 ms PAT2.SJC.yahoo.com [206.223.116.16]

    9 223 ms 232 ms 222 ms ae0-p171.msr2.sp1.yahoo.com [216.115.107.83]

    10 240 ms 231 ms 231 ms te-9-1.bas-a2.sp1.yahoo.com [209.131.32.23]

    11 222 ms 223 ms 223 ms f1.www.vip.sp1.yahoo.com [209.131.36.158]



    Trace complete.


    btw can i use the Gaming Tweak - Disable Nagle's algorithm method?

    what can you suggest if i apply some of these tweaks? http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=2574
    Last edited by llj143; 12-15-08 at 09:47 PM.

  6. #6
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Quote Originally Posted by llj143 View Post

    btw can i use the Gaming Tweak - Disable Nagle's algorithm method?
    Disabling Nagle's algorithm method will create havoc to your high bandwidth and latency TCP connections.

    Moreover, online games usually use UDP signals, not TCP.
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  7. #7
    so i guess is not advisable to use it?

    how about my TCP results, are they okay? or do i need to change something? thanks

  8. #8
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Quote Originally Posted by llj143 View Post
    so i guess is not advisable to use it?

    how about my TCP results, are they okay? or do i need to change something? thanks
    Vista autotunes and usually do not need to be tweak. The Optimizer can only tweak XP or earlier OS.
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  9. #9
    i forgot to mention this modem has 4 ports, 2 computers are connected, xp and vista.. is it okay to use optimizer for xp?

  10. #10
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Quote Originally Posted by llj143 View Post
    i forgot to mention this modem has 4 ports, 2 computers are connected, xp and vista.. is it okay to use optimizer for xp?
    Yes. The Optimizer can tweak XP or earlier, but not Vista.

    Post the TCP Analyzer report for the XP.
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  11. #11
    now there's a problem my xp says limited or no connectivity but the modem is working and i can connect my vista.

  12. #12
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Quote Originally Posted by llj143 View Post
    now there's a problem my xp says limited or no connectivity but the modem is working and i can connect my vista.
    Go to Network Connections and call out the Properties of your local connection. Highlight Internet Protocol (TCP/IP) and click Properties.

    Make sure settings are to obtain automatically.
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  13. #13
    okay i got it back and here's my result

    « SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
    Tested on: 12.18.2008 04:22
    IP address: 120.28.xxx.xxx

    TCP options string: 020405840103030101010402
    MSS: 1412
    MTU: 1452
    TCP Window: 128492 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 1 bits (2^1=2)
    Unscaled RWIN : 64246
    Recommended RWINs: 64952, 129904, 259808, 519616, 1039232
    BDP limit (200ms): 5140kbps (642KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 2056kbps (257KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 39
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop precedence (RFC 2597).

    why is it back to 1452?

  14. #14
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU - 1500
    TTL - 64
    Windows Scaling - check
    TCP Receive Window - 127776
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 10
    LocalPriority - 5
    Host Priority - 6
    DNSPriority - 7
    NetbtPriority - 8
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 80
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  15. #15
    « SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
    Tested on: 12.18.2008 08:08
    IP address: 203.177.xx.xxx

    TCP options string: 020405840103030101010402
    MSS: 1412
    MTU: 1452
    TCP Window: 128492 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 1 bits (2^1=2)
    Unscaled RWIN : 64246
    Recommended RWINs: 64952, 129904, 259808, 519616, 1039232
    BDP limit (200ms): 5140kbps (642KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 2056kbps (257KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 41
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop precedence (RFC 2597).

  16. #16
    SG Enthusiast Rollingstone's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    HoChiMinh, Vietnam
    Posts
    3,163
    MTU: 1452
    Log into your modem/router and set MTU (MRU) to 1492, MSS 1452 (if any), reboot and post Analyzer to see if MTU will change.
    Firefox Extreme Speed Edition

    What makes you: "...waking up in the morning so excited about & wanna FLY out of the door ?"

  17. #17
    1492 as inputed in the MTU

  18. #18
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU - 1452
    TTL - 64
    Windows Scaling - check
    TCP Receive Window - 129904
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 10
    LocalPriority - 5
    Host Priority - 6
    DNSPriority - 7
    NetbtPriority - 8
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 80
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  19. #19
    okay im going back to my prolink modem and here's the result

    « SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
    Tested on: 12.21.2008 12:09
    IP address: 222.127.xxx.xx

    TCP options string: 0204055c0103030101010402
    MSS: 1372
    MTU: 1412
    TCP Window: 128968 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 1 bits (2^1=2)
    Unscaled RWIN : 64484
    Recommended RWINs: 63112, 126224, 252448, 504896, 1009792
    BDP limit (200ms): 5159kbps (645KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 2063kbps (258KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 41
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop precedence (RFC 2597).
    Last edited by llj143; 12-21-08 at 12:11 PM.

  20. #20
    help please

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 01-25-08, 07:03 AM
  2. Router Wimax Gigaset SE 461- Siemens
    By paralaje in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 5
    Last Post: 05-02-07, 10:53 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •