Results 1 to 8 of 8

Thread: wireless connection makes my computer freeze

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5

    Exclamation wireless connection makes my computer freeze

    Please help me I am desperate !

    I am connecting to the internet through a wireless LAN connection which
    doesn't work wonders (sometimes the signal strenght is weak).

    Soon after installing the drivers of it and pluggin in the usb cable I
    noticed that my computer stopped responding.The only thing responding was the
    reset button.Ctrl-alt-delete didn't work,unplugging the usb
    cable either.The first couple of times this happened the signal strenght
    was so weak that I didn't actually get to connect to the internet.I was just
    attempting to.

    I unppluged the usb cable and the computer didn't block anymore.
    This began to happen the day I installed the drivers of the lan card and
    plugged in the usb cable.

    I have reinstalled the drivers several times and the problem persists.I
    scanned my computer for viruses and spyware,nothing found.The
    computer(pentium II)works just fine when I am connecting through dial-up.I
    have closed all the programs open (firewall,antivirus and
    others),nothing.When I get connected from other computers in my house through the
    wireless connection no problems arise.

    This continues to happen to the present moment (I am actually saving the
    text cause I don't know when it'll strike again and I don't want to retype
    ).It freezez after aproximately 1 hour after pluggin in the cable but sometimes it can be just 15 minutes or even 2 hours.

    It really bugs me because I already lost a lot of data I was in the
    middle of downloading when xp died again.This is not happening only when I
    download something,It happens even when no programs are running.

    If this sounds familiar to anybody please reply,any idea could help...I am reaching a dead
    end here.

    Thanks !

    P.S:sorry if my explanation isn't accurate enough,I am not english and I'm
    not a IT wiz either.

  2. #2
    Dr Tweak mnosteele52's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Chesapeake, VA
    Posts
    11,916
    What are you plugging in that is USB?

    What wireless router and card are you using?


  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    it's a linksys 802.11b wireless lan card using wpa encryption....

    on the driver cd it sais:usb2.0 high power wireless lan card

  4. #4
    Dr Tweak mnosteele52's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Chesapeake, VA
    Posts
    11,916
    You should never use any USB for internet connections, modems, cards etc. USB is unreliable for internet devices.


  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    ok but it seems to be working on my laptop,why not my pc also ?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    hi again !
    just wanted to share the solution to my problem.

    my wireless adaptor needs to connect through a usb 2.0 port and i didn't have any drivers installed for it(although xp service pack 2 should have them integrated).i tried several (my mainboard via card usb 2.0 drivers,xp usb 2.0 drivers installed manually,nothing worked).

    then i installed this one here http://www.belkin.com/support/downlo...1&download=677 and everything is working,no more freezing !hip-hip-hurray !

    p.s.with the drivers installed i still get that "this device could perform faster" anouncement when i plug in the cable.but i have usb 2.0 ports,this is for sure !why is this happening ?

    hope this helps anybody.

  7. #7
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,424
    Which model Belkin adapter?
    What make/model is your PC? If not major brand, if it's a clone, do you know your make/model motherboard?
    Are you using a secondary PCI USB card? Or the onboard USB ports on your motherboard? It's been a while..but I can't think of any PII based motherboards that have USB 2 ports on them.

    How does Device Manager look? Any "?" marks, unknown devices?
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    5
    my adapter isn't a belkin actually.it's a "fly high"..or at least that's what's written on it.

    my pc is a pentium 4 actually,the mainboard is a via p4pb 400 fl px400.
    sorry about that,didn't purchase the computer personally and I didn't know what components it was made from untill I was forced to

    the usb ports are integrated in my mainboard.

    no unknown devices.

Similar Threads

  1. Wireless LAN - From One House to Another
    By reallyfull in forum Wireless Networking
    Replies: 9
    Last Post: 10-08-07, 11:38 AM
  2. Connection problem with Wireless
    By lovesm3s in forum General Broadband Forum
    Replies: 6
    Last Post: 10-29-06, 05:39 AM
  3. wireless connection dies and comes back
    By Hyru in forum General Broadband Forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-26-06, 05:45 AM
  4. Computer freeze when connected to SMCWBR14-G wireless router
    By amy6898 in forum Routers & Internet Sharing
    Replies: 10
    Last Post: 12-06-05, 09:41 PM
  5. Need help tweaking wireless connection
    By mad11 in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-19-05, 01:50 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •